REFERENTIE HF KARTING

Personal Training met Frits Wernsen

http://hf-karting.nl/sponsoring

“Het afgelopen jaar ben ik begonnen met personal training bij Kim, dit omdat ik fit en goed voorbereid aan de start wil staan voor mijn kampioenschap. Het kampioenschap is het BNL kart kampioenschap, in België een hoog aangeschreven internationaal kart kampioenschap op de mooiste buiten banen van België. Tevens de deelname aan één wedstrijd van het Nederlands kampioenschap. Wat heel veel mensen niet weten is dat karten een fysiek zware sport is. “Ach je zit toch alleen maar stil” dat is zeker niet waar. Je hebt te maken met G-krachten op je nek, je armen moeten goed getraind zijn en tevens je complete core. Daarnaast moet je conditie ook goed zijn want als je moe wordt kan je foutjes gaan maken en die kunnen je duur komen te staan. Kim had voor mij een compleet programma geschreven, ik trainde elke week één keer met Kim. We deden veel verschillende oefeningen die van toepassing waren op mijn sport. Steeds in een circuit vorm, 30 seconden pushen daarna 10 seconde rust. En dan soms wel 10 oefeningen achter elkaar. Serieus pittig, na een training was ik dan ook wel kapot. Het is een goede combinatie van kracht en een stuk cardio. Het helpt me zeker, ik voel me nog fit na elke wedstrijd die ik gereden heb, mijn nek houd het goed vol en mijn armen ook. Ik kan de hele race pushen, wat belangrijk is omdat het erg dicht bij elkaar zit tijdens de wedstrijden. Ze had ook specifiek oefeningen opgezocht die overige professionele coureurs ook doen, dat maakt het extra leuk en afwisselend. Kan alleen maar zeggen top!”

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts